Si të mbështjellim një pako?
Mbështillni pakon në vetëm 8 hapa!
Si të paketoni një pako
 1. Gjeni një kuti ose qese të përshtatshme
 2. Mbështillni artikujt tuaj
 3. Paketoni hapësirën e zbrazët
 4. Vendosni adresën
 5. Kapeni pakon tuaj me ngjitëse
 6. Siguroni çdo skaj të lirë
 7. Etiketoni paketën tuaj
 8. Dërgoni parcelën tuaj
Girl in a jacket
Girl in a jacket

Ndihmoni pakon tuaj të arrijë në gjendje të paprekur me udhëzuesin tonë hap pas hapi se si të paketoni një pako

Është një rrugë e gjatë për të dërguar pakon tuaj nga ju në destinacionin e saj. Pako juaj do të:

 • Udhëton në mjete të ndryshme
 • Viziton më shumë se një qendër klasifikimi
 • Kalon disa procese deri në dorëzim tek klienti

Kjo gjë arrihet vetëm nëpërmjet stafit të kualifkuar dhe me ekspericë sic është greenposta.

Mos harroni: Pako juaj duhet të mbështillet mjaft mirë për të qëndruar e paprekur nëse bie nga një lartësi (i cili mund të jetë i lartë deri në 1.2 m).

1 Gjeni një kuti ose qese të përshtatshme

Përshkruhet një rrugë e gjatë e cila arrihet vetë nga greenposta që ta sjelli në kohë rekord.

 • Kuti ose çantë – keni nevojë për një kuti apo a do të ishte më mirë një çantë postare ose zarfi i mbushur? Çantat e postës së papërshkueshme nga uji janë më të mirat për rrobat
 • E re apo e vjetër - mund të blini kuti për paketim ose të përdorni një kuti të vjetër nga shtëpia
 • Qëndrueshmëri - a është kutia mjaft e vështirë për udhëtimin? Duhet që të jetë strukturisht e mirë
 • Madhësia - a do të përshtatet sendi brenda pa lënë shumë hapësirë boshe? Sigurohuni që kutia të mbyllet lehtë dhe të ruajë formën e saj
 • Etiketat - nëse ripërdorni një kuti ose çantë, sigurohuni që të mos ketë etiketa të vjetra ose barkode që tregojnë. Këto mund të merren nga korrierët tanë dhe mund ta dërgojnë pakon tuaj në vendin e gabuar
Girl in a jacket
Girl in a jacket

2 Mbështillni artikujt tuaj

Mbështillni çdo send para se t'i vendosni në kuti ose çantë. Artikujt delikatë, në veçanti, duhet të mbështillen pasi skanuesit tanë nuk mund të zbulojnë etiketat. Opsionet e paketimit përfshijnë:

 • Mbështjellëse flluskash – ripërdorni mbështjellësin me flluska që keni në shtëpi.
 • Gazeta - shtresat e fletëve të gazetave nga gazetat e djeshme janë të mira për mjedisin dhe portofolin tuaj

3 Paketoni hapësirën e zbrazët

Sigurohuni që ngarkesa juaj e çmuar të mbetet e sigurt duke mbushur çdo boshllëk rreth artikullit, pasi të vendoset në kuti. Opsionet e paketimit të pakove përfshijnë:

 • Letër dhe gazetë - opsioni më miqësor ndaj mjedisit, gazeta është një mënyrë e thjeshtë për të mbushur hapësirën
 • Karton - shtresat e kartonit mund të krijojnë një guaskë të fortë
 • Fletë - fletët e vjetër, por të pastër mund të përdoren për të mbështjellë fort sendet

E rëndësishme: Sigurohuni që pakoja juaj të jetë e mbushur në mënyrë që të mund të bjerë nga një lartësi pa u dëmtuar përmbajtja.

Girl in a jacket
Girl in a jacket

4 Vendosni adresën

Sendi juaj është i sigurt, por para se të fiksoni kapakun në kutinë tuaj, duhet të vendosni disa detaje në një copë letër brenda. Te lutem shkruaj:

 • Emrin e biznesit, adresën dhe numrin e telefonit
 • Emri dhe adresa e destinacionit të pakos

Pse? Nëse etiketa e adresës del nga pako juaj - për shembull, nëse etiketa zhvishet ndërsa udhëton - ne do ta dimë se ku duhet të dërgohet.

5 Lidhni pakon tuaj me shirit

Sapo sendi juaj të futet brenda kutisë së tij me hapësirën e mbushur - ose futur mirë brenda çantës së postës - sigurojeni atë me shirit:

 • Mbuloni të gjitha hapjet - që përfshin përtej boshllëqeve, poshtë anëve dhe poshtë. Mbylle atë
 • Mbyllni qoshet - rrit qëndrueshmërinë duke goditur qoshet. Shtresa shtesë vepron si një mbrojtje kundër rrahjeve

E rëndësishme: Sigurohuni që pakoja juaj të jetë e mbushur në mënyrë që të mund të bjerë nga një lartësi pa u dëmtuar përmbajtja.

Girl in a jacket
Girl in a jacket

6 Siguroni çdo skaj të lirë

Ne e kemi mbuluar tashmë këtë. Por ne nuk mund ta mbivlerësojmë rëndësinë e sigurimit të skajeve rreth pakos tuaj. Nëse e shihni, ngjitni shiritin:

 • Karton në pjesën e sipërme / të poshtme të kutisë tuaj
 • Pjesë të thasëve me postë që dalin nga pakoja kryesore

Këshillë kryesore: Në thelb, gjithçka që është një avantazh që del - qoftë edhe pak - nga paketa duhet të rrafshohet dhe sigurohet. Kjo ndihmon që të mos mbërthehet në kutite ku transportohet, duke shmangur dëmtimin.

7 Etiketoni paketën tuaj

Ju keni mbaruar gati. Por etiketimi është një nga pjesët më të rëndësishme të të mësuarit se si të mbështjellësh një paketë për shpërndarjen. Mos bini në pengesën e fundit.

 • Rezervoni dorëzimin tuaj duke përdorur webfaqen ose aplikacionin Greenposta Etiketa përfshin emrin dhe adresën e marrësit dhe barkodin tuaj.
 • Poziciononi etiketënnë mes të majës së parcelës nëse ka brinjë të sheshta. Për parcelat e rrumbullakëta (shënim: nëse dërgon një poster, hartë etj., Përdor një tub trekëndësh - sesa rrethor), siguro etiketën atje ku ke sipërfaqe të mjaftueshme.
 • Siguroni etiketën me shirit me cilësi të mirë - përdorni një pjesë të vogël përgjatë secilës prej 4 skajeve. Mos lini asnjë letër të ekspozuar.
 • Shkruani adresën tuaj në një etiketë kthyese dhe sigurohuni në pjesën e pasme të parcelës - qartë shënojeni atë si address adresë kthimi ’për të shmangur konfuzionin.

A është adresa juaj brenda kutisë? Mos harroni ta përfshini atë. Nëse parcela juaj humbet, kështu mund ta kthejmë tek ju.

Girl in a jacket
Girl in a jacket

8 Siguroni çdo skaj të lirë

Pako juaj është e mbështjellë, e paketuar dhe e gatshme për të shkuar.Për ta dërguar, keni mënyrat: tek zyrat tona ose rezervoni online korrierin.

Made with ❤ by ORTEK.AL